Recomanacions de cinema: Behind the Candelabra

Behind the Candelabra: luxes, drames y arpegis.

behind-the-candelabra-2-1024

Jo no faig concerts, jo munto un espectacleLiberace

 

Dooooo, Reeeee, Miiiiii… aneu afinant la vostra oïda, Cruïllerxs, perquè aquesta setmana parlem de Behind the Candelabra (2013), una pel·lícula dirigida per Steven Soderbergh que ens explica la història de Scott Thomson (Matt Damon); un jove que es veu embolicat en la frenètica vida del pianista i showman Liberace (interpretat per Michael Douglas), amb el qual viu una tormentosa relació. Per a qui no conegui a Wladziu Valentino Liberace, va ser un consagrat artista dels 50 a Estats Units, reconegut per la seva elegància, delicadesa i resplendor davant el piano.

 

 

Es tracta d’un biopic atípic i ideal per als amants de l’estètica kitsch i el glitter. Una pel·lícula que sens dubte, ens entra pels ulls i enamora amb la tendresa que es deixa veure entre escena i escena. No obstant això, coneixem a Liberace a través dels ulls d’un jove, Scott, enamorat pel talent de l’artista, endinsant-nos en la història de dos homes que posen a prova els límits del seu amo, amb tocs d’humor homo-eròtics que ens recorden, en ocasions, a la fantàstica pel·lícula Una jaula de grillos (1996) protagonitzada pel recentment desaparegut Robin Williams i Gene Hackman.

 

 

Captura de pantalla 2016-05-27 a las 12.39.35

Liberace (Michael Douglas) y Scott Thorson (Matt Damon)

 

Ja saps, si et ve de gust veure una pel·lícula divertida i diferent, apunta’t Behind the Candelabra a la teva llista de pelis pendents i deixa’t portar per la màgia del piano i l’amor. I per anar obrint boca, us deixem una actuació de Liberace amb la London Philharmonic Orchestra perquè entreu de ple en el seu univers i sensibilitat en la música…

¡Que la gaudiu, Cruïllerxs!